Перевірка знань 

Порівняйте модулі доцентрових прискорень точок земної поверхні на екваторі та на 60-й паралелі. Поверхню Землі уважайте сферичною.


Лінза дає уявне, збільшене у 2 рази зображення предмета, що розташований перед нею на відстані 20 см. Визначте оптичну силу лінзи.


Горизонтальні сталеві конструкції, що мають однакову довжину та однакову масу, спираються кінцями на опори. Визначте, до якої з конструкцій можна підвісити посередині вантаж найбільшої маси.


Із радіоактивного ядра, що рухається вгору зі швидкістю 250 000 км/с відносно Землі, вилітає позитрон. Швидкість позитрона відносно ядра напрямлена вниз, а відносно Землі — вгору. Визначте, яким може бути модуль швидкості позитрона відносно Землі. Уважайте, що швидкість світла у вакуумі дорівнює 300 000 км/с.


М'яч кинули зі швидкістю 10 м/с в горизонтальному напрямі з вікна будинку на висоті 45 м. Виз­начте, на якій відстані від стіни будинку м'яч упаде. Уважайте g = 10 м/с2, опір повітря не врахо­вуйте. Відповідь наведіть у метрах.
Відповідь:
"" м
Правильна відповідь:
"30" м

Визначте процес, під час якого середня квадратична швидкість молекул газу зменшується.


Визначте технологічний процес, у якому суттєву роль відіграє поверхневий натяг рідини.


Визначте, як зміниться модуль сили взаємодії між двома показаними на рисунку точковими зарядами, якщо заряд q2 перемістити в точку A. 

 

А Збільшиться в  разу

Б Збільшиться в  разу

В Збільшиться в 2 рази

Г Збільшиться в 4 рази


Кулька після зіткнення з такою самою кулькою (тільки нерухомою) продовжує рух у початковому напрямі. Після зіткнення швидкість кульки зменшилася в 5 разів. Визначте, яка частина початкової кінетичної енергії кульки внаслідок зіткнення перетворилася на внутрішню енергію.


Крім того декілька питань (26) залишилось без відповіді.

В системі: гості (0), користувачі